Elegantteihin päiväjuhliin

Saketti on nykyään harvemmin käytetty miehen päiväjuhlapuku, jota käytetään etiketin mukaan tilaisuuksissa, jotka päättyvät ennen kello 18. Suomessa sakettitakki on usein musta polvitaipeen yläpuolelle ulottuva takki. 

Englannissa käytetään myös paljon harmaata takkia. Housut ovat hiilenharmaa/mustaraidalliset tai yksiväriset harmaat. Perinteisten liivien väri on säämiskänkeltainen, mutta yleensä yksivärinen keskiharmaa tai vaaleanharmaa.

Paita on valkoinen kääntökalvosin paita tavallisella taitekauluksella tai siipikaulus. Tavallisen kauluksen kanssa käytetään solmiota. Solmio on yleensä väriltään hopeanharmaa tai mustavalkoraidallinen, hautajaisissa musta. Siipikauluspaidan kanssa käytetään plastronia. Se on perinteinen sakettiin kuuluva huivimainen solmio, joka voidaan solmia huivin tai solmion tapaan. Usein se kiinnitetään helmikoristeisella solmionapilla. Takin rintataskussa käytetään kulmikkaaksi taitettua valkoista taskuliinaa. Rintakukan kanssa ei käytetä taskuliinaa. 

Saketissa ei kanneta kunniamerkkejä. Sukat ovat mustat tai tummanharmaat polvisukat ja kengät hoidetut nahkaiset pukukengät. Hattu on harmaa tai musta silinteri, ja käsineet ovat harmaat. Päällystakin tulisi olla tumma ja niin pitkä, että se peittää takin liepeet. Kaulaliina on valkoista tai harmaata silkkiä. 

Saketti on Suomessa nykyään käytössä häissä lähinnä sulhasen ja lähisuvun miesten yllä. Aiemmin sitä käytettiin valtiollisissa päiväjuhlissa.

Naisen vierailupuku

Naisen vierailupuku vastaa miehen tummaa pukua ennen kello 18:00 alkavissa tilaisuuksissa. Vierailupuku voi olla hienostunut leninki, kevyt jakkupuku, yhtenäinen takin ja leningin yhdistelmä tai elegantti housuasu. 

Kengät ovat sisäkäyttöön tarkoitetut ohutpohjaiset avokkaat. Sukkahousut ovat ohuet ja yksiväriset, joko ihonväriset, puvun väriin tai kenkiin sointuvat. Laukku on pieni kirjakuorimallinen, nahkainen käsilaukku tai siro olkalaukku. Vierailupuvun kanssa voidaan käyttää käsineitä ja hattua. Hatun tulee olla kepeä ja arvokas, ja sen koristeeksi sopivat harsot, sulat sekä kukat. Voidaan käyttää aitoja tai fantasiakoruja. 

Kunniamerkkejä käytetään, jos kutsussa on sitä edellytetty. Päällysvaatteeksi sopii kevyt ulsteri, takki, jakku, saali, turkisjakku tai stoola.