Tulkittavissa erilaisiin tilaisuuksiin

Smart casual ei kuulu virallisiin pukeutumiskoodeihin. Koodia käytetään yhä useammin mm. yritysmaailman vähemmän muodollisissa tilaisuuksissa (business casual). Pukeutumistyylissä kannattaa huomioida tilaisuuden luonne, aika, paikka ja ammattikunta. Pääsääntönä kuitenkin on, että pukeutuminen on siistiä ja edustavaa työpukeutumista. Alipukeutumista tulee välttää, sillä se on huonompi vaihtoehto kuin pukeutua hieman yli.

Miehillä Smart casual- pukeutuminen on yksinkertaisimmillaan sitä, että solmiota ei käytetä. Siisti pukupukeutuminen tai irtotakki ja housut -yhdistelmä ovat hyvä valinta. Myös neuleet yhdistettynä suoriin housuihin tai chinoihin ovat siistiä koodin mukaista pukeutumista. Farkut, jopa siistitkin, kannattaa varmuuden vuoksi unohtaa samoin kaikki urheiluun liittyvät vaatteet. Kengät voivat olla persoonalliset ja rennot kokonaisuuden sen salliessa. Siistit nahkakengät ovat varma valinta. Asukokonaisuudesta voi tehdä modernin tai klassisen, harmonisen tai rennon mutta siistin ja omaa persoonallisuutta korostavan.

Naisen asu

Naisella Smart casual tarkoittaa myös siistiä ja hienostunutta arkipukeutumista. Naisella pukeutumisessa kyseistä tyyliä edustaa jakkupuku, mekko sekä hame tai siistit housut yhdistettynä esimerkiksi laadukkaaseen neuleeseen. Päiväkäytössä käytetty asu voidaan viimeistellä kevyemmillä kengillä, sirommalla laukulla ja näyttävillä koruilla.

Naisenkin kannattaa unohtaa merkkifarkut ja sporttiset vaatteet. Myös liian paljastavat, läpinäkyvät ja kimaltelevat juhlavaatteet eivät ole sopivia.