Vaatturin viesti – PITTI IMMAGINE UOMO 106

Pitti Immagine Uomo – miesten muodin messut ovat yksi maailman tärkeimmistä foorumeista, joissa esitellään miesten vaate- ja asustemallistoja ja lanseerataan uusia miesten muotialan hankkeita. Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa Italian Firenzessä, Fortezza da Bassossa. Messut järjestetään 11.–14. kesäkuuta 106. kerran.

Tapahtuman historia

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1952, kun Giovanni Battista Giorgini järjesti muotinäytöksen omassa asunnossaan Villa Torrigianissa, Italian Firenzessä. Alun perin ensimmäisenä italialaisena huippumuotinäytöksenä pidettyyn tapahtumaan, oli paikalle kutsuttu muodin sisäänostajia sekä toimittajia ympäri maailmaa ja heille esiteltiin Italian tärkeimpiä muotimerkkejä. Suuren suosion jälkeen tapahtuma siirrettiin toiseen paikkaan ja järjestettiin vuosittain eri paikoissa. Pitti Uomo-tapahtuma, sellaisena kun se nykyään tunnetaan, syntyi virallisesti vuonna 1972. Siitä lähtien se on ollut yksinomaan miesten muotia käsittelevä tapahtuma.

Pitti Uomo nykymuodossa

Vuodesta 1982 lähtien Pitti Uomo on järjestetty Fortezza da Basso messukeskuksessa. Messut on suunnattu vaatetusalan ammattilaisille ja sisäänostajille eikä kuluttaja-asiakkaille ole pääsyä tapahtumaan. Tapahtumassa kohtaavat niin muodin maailmassa vaikuttavat toimittajat, bloggaajat, suunnittelijat ja valokuvaajat kuin vaatetusalan ammattilaiset.

Pitti Immagine Uomo on miesten laadukkaan pukeutumisen merkkitapahtuma ja ihmisten kohtaamispaikka. Tapahtuman päivinä Firenzen Santa Maria Novellan alue ja historiallinen keskusta muuttuvat Pitti Uomon kiehtovaan ilmapiiriin ja tunnelma on aistittavissa vastaantulevista kaduilla kävelevistä ainutlaatuisiin ja luoviin vaatteisiin pukeutuneista miehistä ja tietenkin viimeisimpien muotivirtausten saattelemina. Pitti Uomon rinnalle on vähitellen kehittynyt myös muille erityisaloille omistettuja tapahtumia: Pitti Bimbo (lasten muoti), Pitti Filatti (tekstiilit) sekä Pitti Fragranze (hajuvedet).

Firenze, muodin kaupunki

Firenze on epäilemättä maailman muotipääkaupunki; sen lisäksi, että siellä on suuria tuotemerkkejä ja lukuisia muotistudioita ympäri kaupunkia, siellä on useita muotiin, pukuihin ja vaatteiden historiaan liittyviä museoita: Pitti Palacessa sijaitseva the Museum of Costume and Fashion, Villa Bardinissa sijaitseva Roberto Capucci Foundation-museo sekä kaupungin keskustassa sijaitsevat Ferragamo-museo ja Gucci-museo. Ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää tekstiilien historiasta ja valmistuksesta, Praton-tekstiilimuseo on todellinen aarre ja vierailun arvoinen kohde.

Pitti Immagine Uomo on seuraamisen arvoinen tapahtuma. Lisätietoja tapahtumasta löytyy mm. osoitteesta: https://uomo.pittimmagine.com/

Jäämme myös odottamaan, josko saisimme tapahtumasta erityisiä makupaloja sinne osallistuvilta jäseniltämme.